Wachtwoord vergeten?


Je wachtwoord vergeten? Geen probleem, vul in onderstaand formulier uw email adres in en we sturen u een nieuw wachtwoord op

Of

WhisperPhone junior

Wat is een WhisperPhone?
De WhisperPhone is een akoestische hoofdtelefoon, waarmee kinderen van alle leeftijden, maar ook volwassenen, duidelijker horen, als ze leren lezen, voor spelling, bij articulatie en de ontwikkeling van het taalproces.

De WhisperPhone is leuk en makkelijk in het gebruik. Onderzoek heeft uitgewezen, dat gebruikers (tot 10x) meer horen door het dragen van de WhisperPhone. Dat betekent dat ze zichzelf beter kunnen concentreren zonder afgeleid te worden door achtergrondgeluiden.


Hoe kan je een Whisperphone gebruiken binnen de logopedische praktijk?

  • Je kan de WhisperPhone inzetten wanneer je aan het fonologisch bewustzijn werkt.
  • Je kan de WhisperPhone gebruiken wanneer je bij het aanvankelijk lezen en spellen nieuwe klanken aanbrengt. Ook binnen de articulatietherapie kan je de WhisperPhone bij het aanleren van nieuwe klanken ingezet worden, om voor onmiddellijke auditieve feedback te zorgen.
  • De WhisperPhone ondersteunt kinderen bij het discrimineren tussen auditief gelijkende klanken (zoals f/v of eu/ui) en verbetert bijgevolg de spellingsvaardigheden.
  • Kinderen die bij het schrijven bepaalde klanken weglaten, leren met behulp van de WhisperPhone beter naar het woord en elke klank waaruit dat bestaat, luisteren. Ook kinderen die bij het inoefenen van de verlengingsregel moeilijk horen of het meervoud met een d of t wordt gevormd, kunnen de klanken met behulp van de WhisperPhone beter onderscheiden.
  • Ook bij het hardop lezen kan de WhisperPhone ingezet worden. Zo krijgen kinderen meteen auditieve feedback over hun eigen leesvaardigheden.
  • Begeleid je kinderen die zich weinig bewust van hun spreektoonhoogte, -snelheid of volume, bv. in het kader van een stemstoornis of een broddelproblematiek? De Whisper Phone versterkt de auditieve feedback en helpt bijgevolg om deze zaken bij te sturen.
€ 17.99

(niet in voorraad)